3920
67.180.10
15
وطنية - معتمدة - الزامية
جديد
غذائي
2019-07-30
Code of practice for the prevention and reduction of mycotoxins in spices
تحدد هذه المواصفة القياسية السورية دليل ممارسات للوقاية من السموم الفطرية للتوابل و الحد منها حيث يطبق هذا الدليل على التوابل الكاملة أو المكسرة أو المطحونة أو المخلوطة، لكن لا يطبق على الأعشاب العطرية المجففة. كما يطبق أيضاً من أجل الوقاية من السموم الفطرية وخفضها في التوابل، من أجل بلوغ أدنى مستوى من السموم، وذلك بتطبيق ممارسات زراعية جيدة محددة وممارسات تخزين جيدة محددة في السلسلة الغذائية كافة فيقل بذلك تعرض المستهلكين لها من خلال التدابير الوقائية.
This standard applies to spices - whole, broken, ground or blended. Dried aromatic herbs are not included under this scope . The objective of this standard is to establish a general code of practice for the prevention and reduction of mycotoxins in spices in order to attain as low as reasonably achievable level of these toxins by applying specific Good Agricultural Practices (GAPs), Good Manufacturing Practices (GMPs) and Good Storage Practices (GSPs) throughout all the steps in the food chain, thus reducing consumers’ exposure through preventive measures.
CXC 78-2017. Code of practice for the prevention and reduction of mycotoxins in spices